Robotgräsklippare från Husqvarna är döpta till Automower och håller den högsta kvaliteten på marknaden. Husqvarna har utvecklat och tillverkat dessa i över 20 år vilket har gjort att de problem som ibland uppstår med andra robotgräsklippare inte återfinns på de från Husqvarna.

Robotgräsklippare löser ett stort problem och det är att klippa gräset. Något som de flesta inte känner att de vill göra under sin semester. Beroende på vilken modell man väljer av Husqvarnas robotgräsklippare så klarar man av både små och stora gräsmattor.

Fördelar med robot gräsklippare från Husqvarna

Den största fördelen som finns med alla modeller från Husqvarna är att de nästan är ljudlösa. De klarar även av att klippa gräset även om terrängen är ojämn. Oavsett hur stor eller liten gräsmattan är så finns det en modell som kan hantera den och ser då till att gräsmattan håller sig i ett bra skick.

Husqvarna har flera olika modeller av robotgräsklippare och som skiljer sig lite åt beroende på vilken storlek på gräsmattan har som den ska användas på. Det finns även mindre och mer avancerade funktioner.

Automower 105 klarar enkelt av en vanlig gräsmatta utan några större problem men har inga extrafunktioner och klarar enbart av lutningar på 25%.
Det här är helt enkelt grundmodellen som klarar av de förutsättningar man kan förvänta sig på en mindre gräsmatta.

Automover 430x klarar av att klippa en större gräsmatta, den har även en lägre garanterad högsta ljudnivå på bara 58 db.
Den klarar även av en lutning på 45% och har inbyggd GPS-navigation.
Automover 450x har GPS-navigering och denna modell har även Automower connect som gör att du enkelt kan koppla din telefon mot robotgräsklipparen. Den här modellen klarar även av den en lutning på 45%.