Cyklar är det färdmedel som har varit avgörande för många människor under det senaste århundradet och Monark har varit en bidragande faktor till det. För de har haft som mål sedan starten att vara ett sätt för alla människor att kunna cykla.

Men när det gäller cyklar så kan man egentligen enbart tala om två märken. Monark och Ideal har varit de märken som gjort det möjligt för människor att enkelt ta sig fram med hjälp av en cykel.

Monark grundades redan 1908 och meningen var att alla i det svenska folket borde ha råd att färdas kungligt. Det har varit mottot ända sedan dess och det märks på den designen som Monark har inriktat sig på.

Ideal däremot grundades 1926 i Grekland och drivs fortfarande av samma familjeföretag som grundade bolaget. De har inriktat sig på att tillverka cyklar som ser till vilka behov användaren har.

Fördelar med cyklar från Ideal

Fördelen som finns med cyklar från Ideal är att de håller en väldigt hög kvalitet. De är även designade och utformade för att möta användarens krav i ett europeiskt klimat. Alla cyklar tillverkas i Europa och följer alla standarder och säkerhetskrav som finns.

Utöver detta så är cyklar från Ideal mer mångsidiga än de från Monark. Det finns betydligt fler variationer och modeller att välja mellan.

Fördelar med cyklar från Monark

Alla cyklar från Monark håller en väldigt hög standard och kvalitet. Det har även blivit en av de största anledningarna till att Monark haft ett gott rykte ända sedan 1908. Även om de inte har samma utbud som många andra cykeltillverkare så har de ett gediget grundutbud. De har även den karaktäristiska ramen som många sammankopplar med just Monark.

Självklart så tillverkas alla cyklar från Monark så att de följer alla standarder och säkerhetskrav som finns. Därför kan man alltid lita på att en cykel från Monark håller under en lång tid.

Välja märke och modell

Att välja vilket märke är inte det enklaste då både Ideal och Monark håller en väldigt hög standard. Därför är det oftast enklare att välja en modell först och titta på vilket märke det är senare. För om man letar efter något som ska fungera både utseendemässigt och prestandamässigt. Så kan det ibland bli enklare att leta bland alla modeller som uppfyller de kraven och lämna valet av märke till senare.