Husqvarna har utvecklat sin Batteri-serie för att minska utsläppen och även göra det enklare att arbeta med deras produkter. Nästan alla Husqvarnas produkter finns nu med batteridrift istället för det mer vanliga att de är bensindrivna. Även om de har ett litet högre inköpspris så är det något som användaren snabbt sparar in då de slipper köpa in bensin.

Även om det sedan tidigare har funnits utomhusprodukter som drivits av batterier så är det första gången som man kan använda dessa på samma sätt. För med den nya typen av batterier så får man samma arbetstid som med bensin. Man får även en mycket tystare maskin som inte släpper ut några avgaser eller utsläpp.

Fördelar med batteriprodukter från Husqvarna

Den största fördelen som finns med batteriprodukter från Husqvarna är att de går att arbeta med lika länge som de bensindrivna. Man får även fördelen med att batterierna är utbytbara och samma batteri kan användas till nästan alla typer av batteridrivna produkter. På det sättet får man flera reservbatterier utan att behöva köpa till det.

De här produkterna är smarta och innovativa. Husqvarna har lagt ner stora resurser på att anpassa produkterna för att bli enklare att arbeta med. Det finns även en stor fördel då man slipper kostnaden för bensin vilket gör att man snabbt sparar pengar på deras batteridrivna produkter.

Även om den elektriska motorn kan verka kraftlös så är momentet i dessa mycket större än i de bensindrivna motsvarigheterna. Det gör att man får samma kraft med de batteridrivna som med de bensindrivna.

Husqvarna har gjort en storsatsning på sin batteri-serie och har utvecklat en eller flera för nästan alla deras produktserier. Därför kan man nu få en batteridriven motorsåg eller en batteridriven lövblåsare som fungerar lika bra som en bensindriven.

Husqvarna har helt enkelt gjort så mycket som möjligt för att lansera ett stort sortiment av batteridrivna produkter.